Ontslag en nu?

Wij helpen u ook in Emmen bij het afhandelen van een ontslag. Wat de juiste procedure is bij een ontslag, hangt af van de oorzaak van het ontslag.

Is er bijvoorbeeld sprake van ziekte? Ontslag op staande voet? Of juist een ontslag wegens bedrijfseconomische redenen? De wet geeft zowel werkgever als werknemer een aantal mogelijkheden om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Hieraan zijn echter wel regels verbonden, voornamelijk ter bescherming van werknemers. Werkgevers worden geacht de complexe regels rondom ontslag te kennen. Voor vragen of advies hieromtrent kunt u bij een arbeidsrecht advocaat terecht. Wij zijn uw specialist op het gebied van arbeidsrecht in Emmen en de regio Emmen en voorzien u graag van deskundig juridisch advies bij ontslag.

Wat te doen bij een conflict omtrent ontslag?

Een arbeidsconflict is een conflictsituatie tussen een werknemer en werkgever. In eerst instantie wordt uiteraard geprobeerd het conflict onderling op te lossen. Een onoplosbaar arbeidsconflict leidt echter in veel gevallen tot ontslag. De werkgever heeft dan de keuze om naar het CWI of de Kantonrechter te stappen. Ook de werknemer kan zich tot de Kantonrechter wenden. Hij kan daar niet alleen aansturen op ontbinding van de arbeidsovereenkomst, maar tevens op een forse ontslagvergoeding. Het is dan ook belangrijk dat u uw hoofd koel houdt bij een arbeidsconflict. Niet direct kiezen voor ontslag, maar in Emmen of in de omgeving van Emmen direct contact met ons opnemen voor het opzetten van de juiste strategie.